Karamellizált ananász

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karamellizált ananász
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db hámozott, szeletelt ananász
2 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál rum
6 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1. Félbevágjuk a kerekre szeletelt ananászkarikákat, eltávolítjuk a magházat. A cukrot és a rumot az ananászkarikákkal együtt tálba tesszük úgy, hogy a cukros rum mindenhol érje a szeleteket.

2. Az olajat teflonserpenyőben magas hőfokra hevítjük. A cukros-rumos ananászszeleteket oldalanként 4-5 perc alatt aranyszínűre sütjük, ez idő alatt meg is karamellizálódik.

3. A karamellizált ananászszeleteket elosztjuk a tányérokon. A tálban maradt cukros-rumos levet a serpenyőbe öntjük, 1 percig gyöngyözve főzzük. Ezzel a szósszal meglocsoljuk a tányérokra tett ananászt, és azonnal tálaljuk.

Vásárláskor ellenőrizzük, hogy az ananász elég érett-e: próbáljunk lehúzni egy zöld levelet. Ha könnyen elválik, érett a gyümölcs.
Karamellizált ananász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3287 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Karamellizált ananász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
recept beküldése