Camembert-es kosárka

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Camembert-es kosárka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg szeletelt camembert sajt
2 evőkanál olajbogyókrém
20 dkg félbevágott koktélparadicsom
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat), a légkeveréses sütőt 200 fokra. Darabokra vágjuk a leveles tésztát.

2. A sütőlemezre rakjuk, 8-10 percig sütjük, amíg kissé megemelkedik. A halszeletelő kés hátával vagy egy kanál domború felé lenyomkodjuk a közepét, a mélyedésre tesszük a már előkészített, simára kevert olívakrémet.

3. A tetejére helyezzük a paradicsomot, a szeletelt camember-t. Visszatesszük a sütőbe, és még 7-8 percig sütjük. Ropogós friss salátával tálaljuk.

Tapenade

Tapenade
25 dkg kimagozott fekete olajbogyó
0.5 evőkanál kapribogyó
1 nagy gerezd félbevágott fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
ízlés szerint frissen préselt/facsart narancslé vagy
ízlés szerint frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint bors
A fokhagymás pirítóshoz::
12 szelet bagett
2 gerezd hámozott, félbevágott fokhagyma
igény szerint extraszűz olívaolaj

1. A Nyons vagy Niçoise fajtájú olajbogyót, az olajos, lecsepegtetett szardellafilét, a fokhagymát, aminek a belső zöld részét eltávolítottuk, a fenyőmagot és a sós vízben eltett, leöblített kapribogyót turmixgépben vagy robotgépben pürésítjük. Járó motor mellett hozzáöntjük az olívaolajat, és addig keverjük, amíg egészen krémes lesz.

2. Hozzákeverjük a citromlét, és ízlés szerint ízesítjük borssal. Sózni nem szükséges, mert a szardella kellően sós. Lefedjük, és behűtjük.

3. A fokhagymás kruton készítéséhez a grillsütőt magas hőfokra melegítjük. A grillrácsra helyezett 5 mm vastag kenyérszeletek egyik oldalát 1-2 percig vagy addig pirítjuk, amíg aranybarnára sül. A másik oldalukat megkenjük olívaolajjal, majd 1-2 percig pirítjuk.

4. A pirítósok egyik oldalát még forrón bedörzsöljük fokhagymával, majd hagyjuk kihűlni. Légmentesen záródó dobozban 2 napig tárolható.

5. A tapenade-ot a fokhagymás pirítósra kenve kínáljuk.

Kb. 30 dkg krémet kapunk.

Camembert-es kosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 764 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Camembert-es kosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
bevásárlólista