Chow mein csirkével

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chow mein csirkével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg főtt, csíkokra vágott csirkemell
1 evőkanál szezámolaj
3 evőkanál szójacsíra
10 dkg babcsíra
6 szál szeletelt újhagyma
10 dkg szeletelt shiitake gomba
1 db kimagozott, szeletelt piros húsú paprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés:

1. A tésztát egy nagy fazékba téve kissé megtörjük. Annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd lefedve hagyjuk állni, amíg a többi hozzávalót megtisztítjuk és felaprítjuk.

2. A wokot közepes lángon felhevítjük. A napraforgóolajat beletesszük és eloszlatjuk, hogy bevonja az oldalát is. Amikor az olaj már forró, beledobjuk a csirkemellcsíkokat,

a fokhagymát, a paprikát, a gombát, az újhagymát meg a babcsírát, és 5 percig keverve-rázva pirítjuk.

3. A tésztát gondosan lecsepegtetjük, és a wokba borítjuk, jól beleforgatjuk, és további 5 percig keverve-rázva sütjük. Rácsepegtetjük a szójaszószt és a szezámolajat, és újra összeforgatjuk, hogy jól elkeveredjen.

4. A kész csirkés chow meint előmelegített tányérokra szedjük, és azonnal tálaljuk.

Chow mein csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1371 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Chow mein csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
facebook