Szűzérmék konyakos gombával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szűzérmék konyakos gombával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 cl konyak
100 dkg gomba
2 db tojás
20 dkg liszt
6 dl tejszín
60 dkg burgonya
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A gombát felszeleteljük, kevés olajon kicsit megpirítjuk, ráöntjük a konyakot, és meggyújtjuk. Rövid égés után a tejszínnel "eloltjuk", hagyjuk kicsit besűrűsödni, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

2. A húst körülbelül egy centi vastagságúra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban szép pirosra sütjük.

3. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, kevés sót, borsot, csipetnyi szerecsendiót, és jól összedolgozzuk.

4. Kanállal bő forró olajba szaggatjuk, és szép pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.

A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szűzérmék konyakos gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2048 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Szűzérmék konyakos gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj