Ropogós káposzta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ropogós káposzta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kelkáposzta
vagy
100 dkg fodros kel
vagy
100 dkg pak choi
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál
5 dkg fenyőmag
A sütéshez:
8 és fél dl olaj

Elkészítés:

1. A pak choit vagy fodros kelt (esetleg kelkáposztát) leveleire szedjük, alaposan megmossuk. Lecsöpögtetjük, a nedvességet konyhai papírtörlővel leitatjuk róla (1. kép).

2. A leveleket egyenként feltekercseljük és nagyon vékonyan felszeleteljük (2. kép).

3. Wokban bő olajat forrósítunk. Óvatosan, adagokban beletesszük a káposztát és kb. fél perc alatt ropogósra sütjük.

4. Szűrőkanállal kiemeljük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk. A ropogós káposztát előmelegített tálra tesszük és megszórjuk a pirított fenyőmaggal, sóval és cukorral. Azonnal fogyasztjuk.

Ropogós káposzta Ropogós káposzta Ropogós káposzta
Bármilyen káposztafélét is használunk hozzá, a külső, vastagabb, esetleg sárgult leveleket dobjuk ki. Ha belekerül az ételbe, keserűvé válik.
Ropogós káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1134 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Ropogós káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
könyvek