Ropogós káposzta



Elkészítés:
1. A pak choit vagy fodros kelt (esetleg kelkáposztát) leveleire szedjük, alaposan megmossuk. Lecsöpögtetjük, a nedvességet konyhai papírtörlővel leitatjuk róla (1. kép).
2. A leveleket egyenként feltekercseljük és nagyon vékonyan felszeleteljük (2. kép).
3. Wokban bő olajat forrósítunk. Óvatosan, adagokban beletesszük a káposztát és kb. fél perc alatt ropogósra sütjük.
4. Szűrőkanállal kiemeljük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
5. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk. A ropogós káposztát előmelegített tálra tesszük és megszórjuk a pirított fenyőmaggal, sóval és cukorral. Azonnal fogyasztjuk.
![]() |
![]() |
![]() |