Édes-füstös babfőzelék



Elkészítés:
1. Tegyük a keresztben jó félcenti vastag szeletekre vágott bacont és a hagymát egy nagy lábosba, és közepes hőfokon melegítsük, amíg a baconből a zsír kiolvad, a hagyma pedig aranybarnára pirul (kb. 5 perc). Öntsük le a hagymáról a felesleges zsírt.
2. Keverjük a hagymához a babot, a barna cukrot, a melaszt, a juharszirupot, a barbecue-mártást, a mustármagot, a Worcestershire szószt, az ecetet és a füstölt ízesítőt. Hagyjuk lassan forrni, amíg besűrűsödik, és érződik az illata (kb. 10 perc). Ha kezdene odasülni, adjunk hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet. Kóstolással ellenőrizzük a fűszerezést, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A jalapeno (vagy egyéb erős) paprikát a főzés utolsó 5 percében tegyük hozzá.
Akinek van ideje, az csak 5 percig forralja a babot, azután tegye át egy lapos alufólia tálba, és süsse 180 °C-ra melegített sütőben vagy egy lefedett, közvetett sütésre előkészített, közepes hőfokra hevített partigrillben, amíg a bab leve besűrűsödik és illatozni kezd (ehhez körülbelül 30 perc szükséges), majd sózza, borsozza, és - ha akarja - tegye hozzá a jalapeno paprikát.