Édes-füstös babfőzelék

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-füstös babfőzelék
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ kávéskanál folyékony füst ízesítő
3 evőkanál juharszirup
3 evőkanál melasz
60 dkg konzerv bab
20 dkg szeletelt baconszalonna
másfél evőkanál almaecet
másfél evőkanál Worcestershire szósz
másfél evőkanál őrölt mustármag
3 evőkanál barnacukor
1 nagyobb fej tisztított, finomra aprított vöröshagyma
3 evőkanál ketchup
vagy
3 evőkanál barbecue szósz
2 db hámozott, vékonyra szeletelt erős paprika
vagy
2 db hámozott, vékonyra szeletelt jalapeno paprika
ízlés szerint durvára tört fekete bors
ízlés szerint durva szemcséjű

Elkészítés:

1. Tegyük a keresztben jó félcenti vastag szeletekre vágott bacont és a hagymát egy nagy lábosba, és közepes hőfokon melegítsük, amíg a baconből a zsír kiolvad, a hagyma pedig aranybarnára pirul (kb. 5 perc). Öntsük le a hagymáról a felesleges zsírt.

2. Keverjük a hagymához a babot, a barna cukrot, a melaszt, a juharszirupot, a barbecue-mártást, a mustármagot, a Worcestershire szószt, az ecetet és a füstölt ízesítőt. Hagyjuk lassan forrni, amíg besűrűsödik, és érződik az illata (kb. 10 perc). Ha kezdene odasülni, adjunk hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet. Kóstolással ellenőrizzük a fűszerezést, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A jalapeno (vagy egyéb erős) paprikát a főzés utolsó 5 percében tegyük hozzá.

Akinek van ideje, az csak 5 percig forralja a babot, azután tegye át egy lapos alufólia tálba, és süsse 180 °C-ra melegített sütőben vagy egy lefedett, közvetett sütésre előkészített, közepes hőfokra hevített partigrillben, amíg a bab leve besűrűsödik és illatozni kezd (ehhez körülbelül 30 perc szükséges), majd sózza, borsozza, és - ha akarja - tegye hozzá a jalapeno paprikát.

Édes-füstös babfőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1105 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
Édes-füstös babfőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
recepttár