Kapros lazac

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kapros lazac
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál friss, apróra vágott kapor
4 db lazacfilé
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál méz
4 evőkanál majonéz

Elkészítés:

1. A grillsütőt alaposan melegítsük fel.

2. A majonézt (a legjobb hozzá a dijoni mustárral ízesített majonéz) tálba tesszük, hozzáadjuk a kaprot, a mézet és a citromlevet. Alaposan összekeverjük.

3. A vastag lazacfiléket sütőtálba tesszük, megkenjük a majonézes keverékkel, a szelet vastagságától függően 5-7 percig grillezzük, amíg teljesen át nem sül. Paradicsomsalátával tálaljuk.

A lazacot nem kell megfordítani a sütési idő felénél - elegendő az is, ha a tűz hőfokát csökkentjük. Vigyázzunk, a szószban lévő méz könnyen leéghet!
Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.

Paradicsomsaláta

Paradicsomsaláta
50 dkg paradicsom
0.5 kávéskanál snidling
0.5 kávéskanál turbolya
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
0.5 kávéskanál kapor
ízlés szerint

1.Öntsük le a paradicsomot forrásban levő vízzel, majd mártsuk jéghideg vízbe és húzzuk le a héját.

2.Szeleteljük fel, vagy vágjuk nyolc gerezdre és rendezzük el salátástálkákra.

3.Az olívaolajat, a sót, a borsot meg a finomra metélt fűszernövényeket keverjük össze, és öntsük a paradicsomra.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Kapros lazac
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Kapros lazac
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
bevásárlólista