Édes-savanyú csirke tésztával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú csirke tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött, csíkokra vágott csirkecomb
8 dkg kesudió
10 dkg konzerv bambuszrügy
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
1 szál félbevágott, karikára vágott sárgarépa
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál kukoricaolaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj
A mártáshoz:
1 csipet
1 darabka 1 cm-es, finomra aprított gyömbér
2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál sűrített paradicsom
2 teáskanál sötét szójaszósz
3 evőkanál barna cukor
4 evőkanál rizsecet
másfél teáskanál nyílgyökérliszt
1 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban vizet forralunk, és a tésztát, a csomagoláson feltüntetett útmutatót figyelembe véve, kb. 3 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, leöblítjük, majd újra lecsepegtetjük, félretesszük.

2. Közben a mártáshoz a víz felével simára keverjük a nyílgyökérlisztet, és félretesszük. A víz másik felét a többi hozzávalóval kis lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a nyílgyökérliszt-keveréket is, és addig forraljuk, amíg a mártás sima és sűrű lesz. Levesszük a tűzről, és félretesszük.

3. Nagy lángon felhevítünk egy wokot vagy nagy serpenyőt. Az olajat beleöntjük, és amikor forrni kezd, beletesszük a vöröshagymát, és 1 percig pirítjuk. Beledobjuk a csirkehúst, a répát, a paprikát, és 3 percig keverve pirítjuk, amíg a húscsíkok átsülnek.

4. Beletesszük a lecsepegtetett bambuszrügyet és a kesudiót, és kevergetjük, hogy a kesu kissé megbarnuljon. Beleöntjük a mártást a wokba, és addig melegítjük, amíg fortyogni kezd. A tésztát hozzáöntjük, és két villával az egészet alaposan összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

Édes-savanyú csirke tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Édes-savanyú csirke tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
pinterest