Tüzes csirke-vindaloo

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tüzes csirke-vindaloo
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg konzerv, darabolt paradicsom
45 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
1 evőkanál sűrített paradicsom
3 fej lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
másfél dl étolaj
1 teáskanál barna cukor
5 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál cayenne-bors
1 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál mustárpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt római kömény
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány csepp piros ételfesték

Elkészítés:

1. Tálba tesszük a rómaiköményt, a mustárt, a koriandert és a Cayenne-borsot. Jól elkeverjük az ecettel és a cukorral.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a lila hagymát és a fokhagymát,

és közepes hőmérsékleten, kevergetve 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, és újabb 3 percig sütjük, majd hozzádobjuk a chilit, a burgonyát, a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, és belecsepegtetünk néhány csepp piros ételszínezéket. Belekeverjük a fűszeres-ecetes keveréket, jól megsózzuk, borsozzuk és felforraljuk. A lángot kicsire tesszük, és időnként megkeverve, fedő alatt 60 percig főzzük.

3. A főtt rizst nagy lapos tányérra rendezzük. A serpenyőt levesszük a tűzről, a kész csirkét a rizsre kanalazzuk, és tálaljuk.

Tüzes csirke-vindaloo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3049 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Tüzes csirke-vindaloo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
szólj hozzá, értékelj