Ünnepi gyümölcskehely



Elkészítés:
1. Felforraljuk a vizet a cukorral meg a citromlével, és addig főzzük, míg könnyű szirupot kapunk (kb. 15 perc). Tálban hagyjuk kihűlni, majd lefedjük, és hűtőszekrényben jól lehűtjük.
2. Közben előkészítjük az ananászt. Éles késsel levágjuk a két végét (1. kép). A gyümölcsöt az egyik vágott felületre ültetjük, és a héját széles csíkokban levágjuk (2. kép). Levágjuk a húsát a "csutkájáról", a magot kidobjuk (3. kép). Az ananászhúst apró kockákra vágjuk (4. kép).
3. Szeletekre vágjuk a kétféle sárgadinnyét, a szeletekről levágjuk a héjat, és kiszedjük belőlük a magos részt. A dinnyehúst apró kockákra vágjuk.
4. Meghámozzuk a narancsot - ügyeljünk arra, hogy az összes kesernyés fehér héjat eltávolítsuk -, és a gyümölcsöt gerezdekre szedjük.
5. A nektarint (vagy a sárgabarackot), a szilvát félbevágjuk, kimagvaljuk és felszeleteljük. A szőlőszemeket félbevágjuk.
6. Üvegtálban összekeverjük az előkészített gyümölcsöt, és rászűrjük a szirupot. Lefedjük, és gyakran megkeverve alaposan behűtjük. Tálalás előtt a meghámozott, felszelt kiviket óvatosan a többi gyümölcshöz keverjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |