Sült töltött paprika burgonyapürével

Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg darált hús
dl olaj
1 csipet szerecsendió
másfél dl tej
60 dkg burgonya
7 és fél dkg reszelt sajt
¾ db tojás
3 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
¾ fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikákat megmossuk és félbevágjuk, kivesszük a magházát, de a szárát bennehagyjuk.

2. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, s olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk.

3. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojást, reszelünk hozzá egy kis sajtot. Összekeverjük, megtöltjük a paprikákat, sajtot reszelünk rá, és forró sütőben megsütjük.

4. A burgonyát héjában megfőzzük. Lehúzzuk a héját, s burgonyatörővel áttörjük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, kissé megsózzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Simára keverjük.

5. Tálaláskor a töltött paprikákat szépen elrendezzük, a burgonyapürét habzsákba töltjük, és a paprika köré nyomjuk. (Ha nincs habzsákunk, a kiszedett krumplipüré tetejét villával is szépen benyomkodhatjuk.)

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült töltött paprika burgonyapürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1687 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Sült töltött paprika burgonyapürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
ételfotó