Sertésmáj laskagombával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Sertésmáj laskagombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg sertésmáj
20 dkg laskagomba
30 dkg rizs
½ dl olaj
ízlés szerint őrölt bors
--A hagymás tört burgonyához:
-A hagymás tört burgonyához:
80 dkg burgonya
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott gombát cikkekre vágjuk, és körülbelül 30 percig főzzük.

2. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, rárakjuk a felkarikázott paprikát, és tovább sütjük pár percig. Beletesszük a megfőzött gombát, jól átforgatjuk.

3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, megborsozzuk, összekeverjük, és készre pirítjuk. Párolt rizzsel vagy hagymás tört burgonyával tálaljuk.

4. A hagymás tört burgonyához a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Egy fej hagymát finomra vágunk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk,

borsozzuk, sütjük 3-4 percig, majd burgonyatörővel vagy villával összetörjük. Tovább sütjük egy kicsit, és melegen tálaljuk. Tegyünk sót az asztalra, mert a májat főzés közben nem sózzuk!

Sertésmáj laskagombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1809 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Sertésmáj laskagombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
könyvek