Paprikás harcsa kapros-túrós galuskával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Paprikás harcsa kapros-túrós galuskával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál édes pirospaprika
60 dkg szeletelt harcsa
20 dkg liszt
2 db tojás
1 csomó kapor
10 dkg túró
1 db paradicsom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon jól megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, simára keverjük, s beletesszük a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, öntünk rá egy deci vizet, és fedő alatt megpároljuk.

2. Tegyük rá a besózott harcsaszeleteket, és pároljuk meg. Óvatosan kevergessük, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha megpárolódott, vegyük le a tűzhelyről, és tartsuk melegen. Tehetünk bele egy kis tejfölt, akkor több szaftja lesz.

3. A túrót, a lisztet, a tojásokat és az apróra vágott kaprot (jó a szárított is) kevés víz segítségével közepes keménységűre összekeverjük, s lobogó forró vízbe teáskanállal galuskákat szaggatunk. Ha felúsztak a víz színére, szűrőkanállal kiszedjük, leöblítjük.

4. Díszítsük a tányérokat egy-egy salátalevéllel, szűrőkanállal tegyük rá a halat (óvatosan, nehogy eltörjön), tegyük mellé a galuskát, és merőkanállal merjük rá a szaftját. Tálalhatjuk a paprikás harcsát túrós csuszával is, úgy is nagyon finom. Fontos, hogy jól válasszuk meg a pirospaprikát! Íze, színe, zamata utolérhetetlen, az abroszból kimoshatatlan, az a jó paprika!

Sajnos hazai harcsát ritkán lehet kapni, és nagyon drága is, de az afrikai harcsa sok helyen kapható, finom, és az ára is kedvező.
Siller illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Paprikás harcsa kapros-túrós galuskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Paprikás harcsa kapros-túrós galuskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
bevásárlólista