Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában

| Citromzselé receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában
Adag: 1 tortaforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg magtalan, piros szőlő
10 dkg magtalan, fehér szőlő
2 nagyobb citrom leve és reszelt héja
2 kávéskanál apróra vágott mentalevél
3 dl tejszín
45 dkg áttört, zsíros tehéntúró

Elkészítés:

1. Felaprítjuk a mentalevelet (1. kép).

2. A citromkocsonyapor felét a használati utasításhoz képest fele mennyiségű vízben feloldunk. A folyékony zselét, a túrót, a tejszínt, a citromhéjat és -levet a mentalevéllel simára turmixoljuk. A keveréket egy 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, lefedjük, és hűtőszekrényben addig hűtjük, amíg majdnem megdermed - ez kb. 60 perc.

3. A használati utasítás szerinti mennyiségű forró vízzel feloldjuk a maradék gyümölcskocsonyaport. 60 percre behűtjük; legyen hideg, de még nem alvadt.

4. Amíg a túrós keverék és a zselé hűl, éles késsel félbevágjuk a fehér szőlőszemeket (2. kép), és ugyancsak elfelezünk a pirosakból 12 dekát.

5. Ollóval apróbb fürtökre vágjuk a megmaradt piros szőlőt, ezzel díszítjük majd a kocsonyát. Hűtőszekrénybe tesszük.

6. A tortaformában lévő túrókeveréken fürt formában elrendezzük a szőlőszemeket (a félbevágott fehér és piros szőlőszemeket külön-külön fürtben) (3. kép), és óvatosan leöntjük annyi citromzselével (4. kép), amennyi éppen bevonja őket (vigyázzunk, ne ússzanak, nem baj, ha néhány szemet nem lep el).

7. A formát lefedjük, és kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, amíg a zselé majdnem megdermed. A maradék citromkocsonyát szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy ne szilárduljon.

8. Még egy réteg zselét öntünk a ,,szőlőfürtökre". A formát ismét lefedjük, és kb. 180 percre a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a gyümölcskocsonya tökéletesen megalvadjon.

9. Forró vízbe mártott késsel meglazítjuk a desszert oldalát, és levesszük a forma peremét (5. kép).

10. A desszertet tálra tesszük, ezt a megmaradt szőlőfürtdarabokkal meg mentalevéllel díszíthetjük.

Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában
A tálon remekül mutat az elütő krémtúró- és citromkocsonya-réteg a két szőlőfürttel.
Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1496 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Szőlőfürtök csillogó citromkocsonyában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
most van szezonja