Thai piros csirkecurry

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai piros csirkecurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db szeletelt csirkemellfilé
1 evőkanál thai piros currypaszta
3 db szeletelt thai padlizsán
1 db kimagozott, szeletelt piros húsú paprika
3 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
5 dkg sótlan, pirított földimogyoró
1 evőkanál szójaszósz
3 dl kókusztej
1 evőkanál chiliolaj
1 evőkanál pirított, tört koriandermag
1 teáskanál friss, apróra vágott kaffircitromlevél
1 teáskanál finomra reszelt zöldcitromhéj
2 evőkanál friss, apróra vágott ázsiai citromfű
2 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott thai bazsalikom
A díszítéshez:
kevés friss, összetépkedett koriander
A tálaláshoz:
igény szerint jázminrizs

Elkészítés:

1. A fokhagymát, a chilit, a citromfüvet, a citromhéjat, a citromlevelet, a currykrémet és a koriandermagot turmixgépbe tesszük, és sima pürévé aprítjuk.

2. Előmelegített wokban, magas hőmérsékleten felhevítjük a chiliolajat. Beletesszük a csirkehúst a fokhagymás keverékkel, és 5 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáöntjük a kókusztejet a levessel meg a szójaszósszal, és felforraljuk. Csökkentjük a lángot, és kevergetve még 3 percig főzzük. Belekeverjük a hántolt és darált mogyorót, és 20 percig pároljuk.

3. Beletesszük az újhagymát, a paprikát és a padlizsánt, és egyszer-egyszer megkeverve 10 percig főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a bazsalikomot. Korianderrel díszítve, frissen főtt jázminrizzsel azonnal tálaljuk.

Thai piros csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1013 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Thai piros csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
szótár