Gombás frittata

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás frittata
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db felvert tojás
30 dkg gomba
1 evőkanál olívaolaj
½ db citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál friss, összevágott kakukkfű
5 dkg összevágott vízitorma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat serpenyőbe öntjük, közepes tűzön felmelegítjük. Hozzáadjuk a gombát (lehetőleg többféle gomba keverékét használjuk), a kakukkfüvet, és 4-5 percig kevergetve pirítjuk, amíg puha és barnás színű nem lesz. Belekeverjük a citromlevet és - héjat, majd még 1 percig gyöngyözve főzzük. A tűz hőfokát csökkentjük.

2. A grillsütőt bekapcsoljuk, felmelegítjük. A vízitormát a felvert tojásokhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, a gombára öntjük. Úgy 7-8 percig sütjük, amíg kissé megszilárdul, de a közepe még jó lágy marad.

3. A serpenyőt a grillsütőbe rakjuk, még további 4-5 percig sütjük. Tálalás előtt ék alakban (tortaszeletformára) vágjuk.

A különösen ízes frittata még finomabb, ha teljeskiőrlésű lisztből készült kenyeret és ropogós friss salátát kínálunk hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Gombás frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Gombás frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
vegetáriánus ételek