Kétrétegű piskóta

| Morzsás piskóta receptek
Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kétrétegű piskóta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg vaj
2 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
¾ dl tej
20 dkg liszt
A tetejére:
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg barna cukor
9 dkg vaj
9 dkg liszt

Elkészítés:

1. Először a felső réteget készítjük el. Ehhez a tisztet. az őrölt fahéjat, gyömbért és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, majd a vajat, és robotgéppel morzsalékos tésztává dolgozzuk.

2. A masszából golyót formálunk 6 fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm mérőjű tortaformát.

4. Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük. A krémbe apránként, alacsony fokozaton belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet.

5. A tésztát a kivajazott formába simítjuk. Rámorzsoljuk a barna cukros tisztát úgy, hogy teljesen befedje. Sütőben 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni.

Kétrétegű piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1593 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Kétrétegű piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
most van szezonja