Kétrétegű piskóta



Elkészítés:
1. Először a felső réteget készítjük el. Ehhez a tisztet. az őrölt fahéjat, gyömbért és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, majd a vajat, és robotgéppel morzsalékos tésztává dolgozzuk.
2. A masszából golyót formálunk 6 fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
3. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm mérőjű tortaformát.
4. Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük. A krémbe apránként, alacsony fokozaton belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet.
5. A tésztát a kivajazott formába simítjuk. Rámorzsoljuk a barna cukros tisztát úgy, hogy teljesen befedje. Sütőben 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni.