Padlizsánmeglepetés

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsánmeglepetés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg paraj
5 dkg makaróni
1 nagyobb padlizsán
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 db tojás
3 dkg sajt
néhány friss bazsalikomlevél
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Az öntethez:
1 evőkanál kristálycukor
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál olívaolaj
néhány friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A meghámozott padlizsánt hosszában vékonyan felszeleteljük (zöldséghámozóval könnyebb) (1. kép). Sós vízbe tesszük, 3-4 percig áztatjuk, majd megszárogatjuk.

2. Kivajazunk négy 1,5 dl-es felfújtformát. Kibéleljük a padlizsánszeletekkel úgy, hogy 3 cm-nyit túllógjon a szélén (2. kép).

3. A makarónit sós vízben kb. 10 percig főzzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a fagyasztott borsót és kukoricát. 2 percig kevergetve pirítjuk.

4. A parajleveleket leforrázzuk a vizet kinyomjuk belőle (3. kép) és durvára vágjuk. Nagy tálban összekeverjük a lecsöpögtetett tésztát, a hagymás zöldségeket, a felkockázott paradicsomot, a parajt, a tojást, a reszelt sajtot. Apróra vágott bazsalikomlevelekkel, sóval, borssal ízesítjük.

5. A tölteléket elosztjuk a padlizsánnal bélelt formákban. A lelógó padlizsánszeletekkel beborítjuk. A formákat vízzel félig teli tepsibe helyezzük, előmelegített, 180 °C-os sütőbe toljuk. 20-25 percig sütjük, amíg megszilárdul. A fokhagymás öntettel meglocsolva tálaljuk.

Padlizsánmeglepetés Padlizsánmeglepetés Padlizsánmeglepetés
Padlizsánmeglepetés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 696 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Padlizsánmeglepetés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szótár