Hagyma görögösen

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagyma görögösen
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál szárzeller
50 dkg apró szemű hagyma
2 evőkanál fokhagymás borecet
3 evőkanál méz
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
2 db paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint zellerzöld

Elkészítés:

1. Az apró szemű hagymát meghámozzuk. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a hagymát. Állandó keverés mellett 3-5 percig sütjük, amíg barnulni nem kezd (1. kép).

2. Hozzáadjuk a mézet (2. kép) és további fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a fokhagymás ecettel és a száraz fehérborral.

3. Belekeverjük a paradicsompürét, a felaprított paradicsomot és a vékonyan felszeletelt szárzellert (3. kép). Sóval, borssal ízesítjük, majd nagy lángon 5-6 percig főzzük.

4. Zellerzölddel díszítve, melegen vagy hidegen fogyasztjuk.

Hagyma görögösen Hagyma görögösen Hagyma görögösen
Hagyma helyett apró szemű gombából készítve is finom. Szárzeller helyett ilyenkor hagymát tegyünk hozzá.
Hagyma görögösen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1800 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Hagyma görögösen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
recept beküldése