Saláta nyers és sült zöldségekből

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saláta nyers és sült zöldségekből
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb burgonya
2 szál sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
1 fej lilahagyma
A díszítéshez:
ízlés szerint metélőhagyma
Az öntethez:
2 teáskanál méz
1 teáskanál dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fokhagymás borecet
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított burgonyát és édesköménygumót vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát lereszeljük, a lilahagymát vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk és beletesszük a burgonyát. 2 percig sütjük Hozzáadjuk az édesköménygumót és további 2-3 percig sütjük (1. kép). Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

2. Nagy tálon külön-külön elrendezzük a sült burgonyát és édesköménygumót, a nyers sárgarépát és lilahagymát (2. kép).

3. Az öntethez az olajat kikeverjük az ecettel, a zúzott fokhagymával, a mézzel és a dijoni mustárral (3. kép). Sóval és borssal fűszerezzük. A salátát leöntjük a dresszinggel. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Saláta nyers és sült zöldségekből Saláta nyers és sült zöldségekből Saláta nyers és sült zöldségekből
Saláta nyers és sült zöldségekből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1019 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Saláta nyers és sült zöldségekből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szótár