Csirkecomb yucatáni hagymamártásban

| Csirke hagymamártásban receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkecomb yucatáni hagymamártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
15 gerezd hámozatlan fokhagyma
8 kisebb csontos csirkecomb
2 db kimagozott, szeletelt chilipaprika
1 és ¼ dl étolaj
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál római kömény
1 evőkanál zöldcitromlé
½ teáskanál
½ teáskanál frissen őrölt szegfűszeg
1 teáskanál durvára tört fekete bors
½ teáskanál tört babérlevél
vagy
2 teáskanál szárított, morzsolt oregánó
1 dl sherryecet
vagy
igény szerint csirkehúsleves

Elkészítés:

1. Tiszta műanyag zacskóba öntjük a lisztet. Belerakjuk a csirkedarabokat, a zacskó száját összezárjuk, és jól összerázzuk, hogy belisztezzük a húst.

2. Az olajat kis lángon felmelegítjük, és 1 percre beletesszük a fokhagymát, folyamatosan kevergetjük. A serpenyőbe tesszük a csirkehúst, és közepes hőmérsékleten sütjük 5 percig, időnként megforgatva, amíg a bőre világosbarnává válik, akkor tálra tesszük. A serpenyőbe dobjuk a vöröshagymát, és 10 percig pároljuk, hogy megpuhuljon.

3. Közben lábosban kis lángon átmelegítjük a levest a sáfránnyal.

4. A csirkehúst és a hagymát nagy tűzálló edénybe tesszük, majd beledobjuk a sárga paprikát (a chiliből lehetőleg ezt az édeskésebb fajtát válasszuk), a citromot és a levest ráöntjük, beletesszük a fűszereket.

5. Lefedjük, 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd 50 percig főzzük, amíg a csirkehús megpuhul és átfő. 160 °C-ra csökkentjük a hőmérsékletet. Az edénybe dobjuk az olajbogyót, és még 10 percig főzzük.

6. Petrezselyemmel meghintjük, párolt rizzsel és salátával tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkecomb yucatáni hagymamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Csirkecomb yucatáni hagymamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
cikkek