Coq au vin

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Coq au vin
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl vörösbor
4 db csirkecomb
1 teáskanál hideg víz
2 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál finomra aprított tárkony
1 csokor friss zöldfűszer
12 kisebb csiperkegomba
1 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg durvára vágott baconszalonna
8 kisebb fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 szál friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A vaj felét egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten megolvasztjuk. Beletesszük a vöröshagymát, a szalonnát, és kevergetve 3 percig pároljuk. Kivesszük a bacont és a hagymát, és félretesszük.

2. A serpenyőben megolvasztjuk a maradék vajat. Beletesszük a csirkecombokat, és 3 percig sütjük az egyik oldalukat, 2 percig a másikat. Leöntünk egy kicsit a csirkehús kisült zsírjából, és visszatesszük a húshoz a bacont és a hagymát a serpenyőbe. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a vörösbort, a fűszercsokrot (lehet bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, tárkony vagy zellerlevél) és a tárkonyt. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 60 perc alatt puhára főzzük.

3. Az edényt levesszük a tűzről, kivesszük belőle a csirkehúst, a vöröshagymát, a bacont, a gombát, tálalóedényre tesszük, és melegen tartjuk. A fűszercsokrot kidobjuk.

4. A kukoricalisztet kevés vízzel simára keverjük, és a serpenyőben maradt szafthoz keverjük. Felforraljuk, majd a lángot kicsire vesszük, és kevergetve 1 percig főzzük. A kész mártást a csirkére öntjük, petrezselyemmel díszítjük, és sült burgonyakarikákkal tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Coq au vin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2088 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Coq au vin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
pinterest