Boros polip görög módra

Oktapodi krassato

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván drága
Boros polip görög módra
Eszközök: kés, lábas, tűzhely, vágódeszka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl száraz vörösbor
1 db 80 dkg-os, konyhakész polip
1 dl víz
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 db zöldjével édesköménygumó
30 dkg érett paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A polipot leöblítjük, a fejét levágjuk a tömlő és a lábakat tartalmazó rész között, és eldobjuk. A tömlőről lehúzzuk vagy ledörzsöljük a bőrt. A fogókarok (lábak) közül kinyomjuk és levágjuk a rágószervet, majd a polipot teflonbevonatú serpenyőbe tesszük, gyengén besózzuk és közepes hőmérsékleten 15 percig saját levében pároljuk. Langyos vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.

2. A mogyoróhagymát meghámozzuk és félbe vágjuk, a paradicsomról lehúzzuk a bőrt, húsát felszeleteljük. Az édesköménygumót keskeny csíkokra vágjuk, zöldjét durvára aprítjuk.

3. A paradicsompürét a vízben simára keverjük. A polipot tetszés szerinti darabokra vágjuk. Lábasban olajat forrósítunk, s üvegesre sütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a polipot, és állandó kevergetés közben 1 percig együtt sütjük.

4. Ezután beletesszük a paradicsompürét, a bort, sót, borsot, és felfőzzük. Rárakjuk a paradicsomot meg az édesköményt, könnyedén megrázogatjuk az edényt, majd lefedjük. Alacsony hőfokon 50-60 percig pároljuk. Friss fehér kenyeret adunk mellé.

Italként száraz peloponnészoszi vörösbort kínálhatunk hozzá.
Boros polip görög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1777 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Boros polip görög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
google+