Csípős-savanyú gombaleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős-savanyú gombaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál tamarindkrém
22 dkg csiperkegomba
½ csokor korianderzöld
1 darabka 1 cm-es thai gyömbér
4 evőkanál halszósz
2 evőkanál kristálycukor
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. A frissen reszelt gyömbért, a felkarikázott thai chilit, a zöldcitromleveleket, a cukrot és a zúzott fokhagymát wokba tesszük. Halszósszal és tamarindkrémmel ízesítjük. Felöntjük a levessel és felforraljuk (1. kép).

2. A wokba tesszük a hasábokra vágott sárgarépát, a darabokra vágott zöldbabot, a csíkokra vágott fejes káposztát és a félbevágott gombát (2. kép), a hőmérsékletet csökkentjük. A levest kis lángon 10 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot és az apróra vágott korianderzöldet (3. kép). További 5 percig főzzük.

4. A gombalevest előmelegített tálkákba öntjük és azonnal kínáljuk.

Csípős-savanyú gombaleves Csípős-savanyú gombaleves Csípős-savanyú gombaleves
A tamarind édeskés-savanykás ízt kölcsönöz a thai ételeknek. Vigyázat: erősen hashajtó hatású!
Fejes káposzta helyett kínai kellel is készíthető. Mivel ez zsengébb, puhább állagú. A 3. lépésben tegyük a levesbe.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Csípős-savanyú gombaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2677 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Csípős-savanyú gombaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
facebook