Csípős-savanyú gombaleves



Elkészítés:
1. A frissen reszelt gyömbért, a felkarikázott thai chilit, a zöldcitromleveleket, a cukrot és a zúzott fokhagymát wokba tesszük. Halszósszal és tamarindkrémmel ízesítjük. Felöntjük a levessel és felforraljuk (1. kép).
2. A wokba tesszük a hasábokra vágott sárgarépát, a darabokra vágott zöldbabot, a csíkokra vágott fejes káposztát és a félbevágott gombát (2. kép), a hőmérsékletet csökkentjük. A levest kis lángon 10 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot és az apróra vágott korianderzöldet (3. kép). További 5 percig főzzük.
4. A gombalevest előmelegített tálkákba öntjük és azonnal kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Zöldségerőleves

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.