Provence-i halleves aiolival

Bourride

| Halleves aiolival receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Provence-i halleves aiolival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg konyhakész hal
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
12 szelet bagett
1 db narancs héja
1 teáskanál édeskömény
1 ágacska kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
1 evőkanál citromlé
2 dl olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
½ dl tej
1 db zsemle
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fokhagymás majonézhez (aiolihoz) az elmorzsolt zsemlét tejbe áztatjuk, és villával szétnyomjuk. A meghámozott fokhagymagerezdeket átpréseljük, és a zsemlével meg a tojássárgájával jól elkeverjük. Állandó keverés közben hozzáadjuk az olajat, majd sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

2. A kisebb halakat (lehet pl. sziklahal, pókhal, merlan) megfelelő méretre vágjuk és leöblítjük. A hagymát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk, majd kakukkfűvel, édesköménnyel, babérlevéllel és a narancshéjjal fazékba tesszük.

3. Rárakjuk a halat, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy 3-4 centire ellepje a húst. Sót, borsot teszünk bele, és 8-10 percig főzzük.

4. A kenyérszeleteket elosztjuk a levesestányérokba, átitatjuk egy kevés hallevessel, és melegen tartjuk, 12 evőkanálnyi aiolit teszünk a fazékba, majd előbb a tojássárgákat keverjük hozzá, majd fokozatosan a hallevest is, a halat közben melegen tartjuk egy lábasban.

5. A levest állandó keverés közben lassan felforrósítjuk, míg besűrűsödik, de ekkor már nem szabad forrnia. A kész hallevest a kenyérszeletekre öntjük, petrezselyem zöldjével megszórjuk és a haldarabokkal együtt tálaljuk.

Jól megy hozzá a provence-i rozé.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Provence-i halleves aiolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2543 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Provence-i halleves aiolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
most van szezonja