Tonhalas pizza

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas pizza
Adag: 2 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb pizzalap
4 evőkanál paradicsompesto
12 és fél dkg reszelt cheddar sajt
5 dkg konzerv szardínia
A díszítéshez:
néhány ág rukkola

Elkészítés:

1. Elkészítjük a pizzatésztát.

2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat), a légkeverésest 200 fokra. Megkenjük a pizzákat 2-2 evőkanálnyi paradicsompestóval. A tetejükön elosztjuk a tonhalat, a szardíniát és a reszelt sajtot.

3. A pizzákat sütőlemezre rakjuk, és 10-12 percig sütjük, amíg a sajt megolvad. Rukkola-ágacskákkal megszórva tálaljuk.

Paradicsompesto

Paradicsompesto
5 dkg pirított mandulaforgács vagy
5 dkg pirított fenyőmag
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
1 db kimagozott, darabolt paradicsom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.

2. A fenyőmagot, vagy a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.

3. A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.

4. Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.

Bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
22.5 dkg kenyérliszt
1.5 dl víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
0.5 teáskanál
A szóráshoz::
kevés kukoricaliszt

1. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, és a közepébe mélyedést vájunk. A mélyedésbe beleöntjük a vizet, beletesszük az élesztőt és 1 evőkanál olajat. Kézzel vagy egy nagy kanállal összekeverjük.

2. Kissé lisztezett gyúródeszkán 5 percig gyúrjuk a tésztát, amíg sima nem lesz. Kiolajozott tálban megforgatjuk a tésztát, hogy a külseje olajos legyen. A tésztát olajos folpackkal vagy tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra (gáztűzhelynél 9-es fokozat), a légkeverésest 220 fokra. Kigyúrjuk a tésztából a levegőt. Egy centi vastagságú téglalap vagy kör alakra nyújtjuk ki.

4. Kukoricaliszttel (vagy sima liszttel) megszórjuk a sütőlemezt. Feltekerjük a tésztát a nyújtófára, és a tepsibe helyezzük a segítségével. Megkenjük a szósszal.

5. Ráhelyezzük a kiválasztott feltétet, azután 20-25 percig sütjük, amíg a tészta széle ropogós nem lesz.

Tonhalas pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1540 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Tonhalas pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
recept beküldése