Kijevi csirkemell

Kijevi csirke

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kijevi csirkemell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött csirkemellfilé
4 evőkanál puha vaj
1 db felvert tojás
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
8 dkg frissen reszelt zsemlemorzsa
1 evőkanál apróra vágott, friss oregánó
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány ág petrezselyemzöld
néhány citromkarika
A sütéshez:
2 és fél dl étolaj

Elkészítés:

1. A vajat a fokhagymával és az aprított fűszernövényekkel egy tálban jól elkeverjük, közben sózzuk, borsozzuk. Egyenletes vastagságúra veregetjük a csirkemellfiléket, majd egy-egy evőkanál fűszeres vajat teszünk mindegyik közepére. Ráhajtjuk a hús széleit, és fogpiszkálóval összetűzzük.

2. Tányérban összekeverjük a parmezánt a zsemlemorzsával. A töltött filéket előbb a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Lefedett tányéron 30 percig hűtjük őket. A hűtőből kivéve megismételjük a panírozást.

3. A frittőzbe annyi olajat töltünk, hogy ellepje majd a húst, és felhevítjük 180-190 °C-ra, akkor jó, ha egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. A panírozott húst 5-10 perc alatt átsütjük. Kivesszük, és konyhai papírtörlőre tesszük, hogy jól lecsepegjen.

4. A csirkemelleket 4 tányérra osztjuk, citromkarikákkal és petrezselyemlevelekkel díszítjük, és újburgonyával, párolt zöldségekkel tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kijevi csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Kijevi csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
facebook