Tárkonyos csirke

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tárkonyos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott, friss tárkony
1 evőkanál szárított tárkony
4 db 18 dkg-os, lebőrözött csirkemellfilé
1 ¾ dl zsíros tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl csirkehúsleves
1 és ⅓ dl száraz fehérbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
kevés friss tárkonylevél

Elkészítés:

1. A csirkehúst besózzuk, megborsozzuk, és egy rétegben egy nagy, vastag aljú serpenyőbe rendezzük. Annyi bort és húslevest öntünk rá, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a száraz tárkonyt. Felforraljuk, majd kis lángon 10 percig lassan főzzük, hogy a csirkehús puha, és jól átfőtt legyen.

2. Szűrőkanállal kivesszük a húst, lefedjük, és melegen tartjuk. A főzőlét tiszta serpenyőbe szűrjük, a tetejéről minden zsírt eltávolítunk (például konyhai papírtörlővel). 12-15 percig forraljuk, amíg körülbelül a kétharmadára csökken a mennyisége.

3. Belekeverjük a tejszínt, és körülbelül a felére beforraljuk. Belekeverjük a friss tárkonyt. A csirkehúst felszeleteljük, és előmelegített tányérokra rendezzük. Rákanalazzuk a mártást, tárkonyhajtásokkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tárkonyos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1676 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Tárkonyos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
most van szezonja