Tárkonyos csirke



Elkészítés:
1. A csirkehúst besózzuk, megborsozzuk, és egy rétegben egy nagy, vastag aljú serpenyőbe rendezzük. Annyi bort és húslevest öntünk rá, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a száraz tárkonyt. Felforraljuk, majd kis lángon 10 percig lassan főzzük, hogy a csirkehús puha, és jól átfőtt legyen.
2. Szűrőkanállal kivesszük a húst, lefedjük, és melegen tartjuk. A főzőlét tiszta serpenyőbe szűrjük, a tetejéről minden zsírt eltávolítunk (például konyhai papírtörlővel). 12-15 percig forraljuk, amíg körülbelül a kétharmadára csökken a mennyisége.
3. Belekeverjük a tejszínt, és körülbelül a felére beforraljuk. Belekeverjük a friss tárkonyt. A csirkehúst felszeleteljük, és előmelegített tányérokra rendezzük. Rákanalazzuk a mártást, tárkonyhajtásokkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.