Fahéjas sült csibe lencsével

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fahéjas sült csibe lencsével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál őrölt fahéj
4 kisebb 50 dkg-os csirke
80 dkg konzerv lencse
vagy
80 dkg lencse
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál sótlan vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál római kömény
2 fej karikára vágott lilahagyma
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál juharszirup
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Grilltepsibe fektetjük a csibéket. Kis tálban elkeverjük a juharszirupot, a fahéjat és a növényi olajat, majd megkenjük vele a csibék mellrészét. A levest a tepsibe öntjük, és a húsokat körberakosgatjuk lilahagyma-karikákkal. 190 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

2. Közben egy teflonserpenyőt közepes lángon felhevítünk, a római köményt és a koriandermagot szárazon addig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Azonnal mozsárban öntjük, és finomra zúzzuk.

3. Serpenyőben nagy lángon felmelegítjük az olívaolajat, majd beletesszük a fokhagymát a fűszerekkel, és állandó kevergetés mellett 1-2 percig sütjük. Hozzáadjuk a lencsét,

és időnként megkeverve, 10-15 percig főzzük.

4. A megsült csibéket előmelegített tálra tesszük, és melegen tartjuk. A tepsit a tűzre téve felforraljuk a sütésből maradt szaftot. A vajat és a petrezselyem felét belekeverjük, és ízlés szerint borsozzuk.

5. Tálaláskor a lencsét 4 előmelegített tányérra osztjuk. Mindegyikre teszünk egy csibét, a szafttal meglocsoljuk, és petrezselyemmel meghintjük. Párolt brokkolit vagy zöldbabot is adhatunk mellé.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Fahéjas sült csibe lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1718 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Fahéjas sült csibe lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
facebook