Sült csirke szárított paradicsom-pestóval

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült csirke szárított paradicsom-pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 20 dkg-os, lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál pirított fenyőmag
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A pestómártáshoz:
13 dkg napon szárított, olajban eltett paradicsom
másfél dl extraszűz olívaolaj
4 evőkanál pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A piros pestóhoz a szárított paradicsomot, a fokhagymát, az enyhén pirított fenyőmagot és az olajat darabosra összeturmixoljuk.

2. A csirkehúst nagy sütőedénybe vagy tepsibe rendezzük. Mindegyik mellet beolajozzuk, és egy-egy evőkanál pestót teszünk rá. A kanál hátával elsimítjuk a húsok felszínén. (Légmentes üvegben a maradék pestót 1 hétig tárolhatjuk a hűtőben.)

3. A csirkét 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük, addig, amíg a hús, a legvastagabb részén hústűvel megszúrva, tiszta levet nem ereszt.

4. Pirított fenyőmaggal meghintve tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sült csirke szárított paradicsom-pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1545 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Sült csirke szárított paradicsom-pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
pinterest