Egészben sült csirke dióvajjal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Egészben sült csirke dióvajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 180 dkg-os, konyhakész csirke
3 evőkanál pirított, finomra aprított dió
2 dkg puha vaj
2 evőkanál víz
1 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál étolaj
1 db negyedelt zöldcitrom
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kis tálban elkeverjük a vajat a fokhagymával, a dióval és a petrezselyemmel. Jól megsózzuk, borsozzuk. Óvatosan megemeljük a csirkehús bőrét a mellénél, vigyázva, hogy el ne szakadjon, és a vajas keveréket egyenletesen eloszlatjuk a mellhús és a bőr közé. A zöldcitromgerezdeket a csirke hasüregébe tesszük.

2. Sütőedénybe öntjük az olajat. Belefektetjük a csirkét, és a maradék vajat a bőrére kenjük. 190 °C-ra előmelegített sütőben, időnként a szaftjával locsolgatva, 105 percig sütjük, addig, amíg a hús a legvastagabb részén hústűvel megszúrva, tiszta levet nem ereszt. Kivesszük a csirkét, és lapos tálra tesszük, 10 percig pihentetjük.

3. A kukoricalisztet a vízzel simára keverjük, majd a sütőedényben maradt szaftba dolgozzuk. Kis lángon sűrűre főzzük, ha szükséges, egy kevés vizet is hozzáadhatunk. A csirkét zöldcitromgerezdekkel és rozmaringgal díszítve, sült burgonyával, frissen párolt zöldségekkel körítve, és a besűrített szafttal meglocsolva tálaljuk.

Egészben sült csirke dióvajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Egészben sült csirke dióvajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
hírlevél