Citromos grillcsirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos grillcsirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db citrom leve és reszelt héja
1 db konyhakész, negyedelt csirke
2 ág friss kakukkfű
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Villával beszurkáljuk a negyed csirkéket.

2. Nem fém edénybe tesszük a citromlét, az olajat, a fokhagymát, a kakukkfűt, sóval és borssal, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkedarabokat, hogy mindenhol bevonja. Lefedve, hűtőben pácoljuk legalább 120 percet.

3. Felforrósítjuk a grillt vagy a faszénsütőt. A húst grillrácsra vagy grillserpenyőbe tesszük, és a páclével kenegetve sütjük 30-40 percig, alkalmanként megforgatva és a páclével locsolgatva, amíg megpuhul. Úgy győződhetünk meg róla, hogy a hús átsült-e, hogy a legvastagabb részét tűvel megszúrva, tiszta levet enged. Forrón szolgáljuk fel, kakukkfűágacskákkal és reszelt citromhéjjal díszítve.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Citromos grillcsirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1157 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Citromos grillcsirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
ételfotó