Gombafelfújt

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Gombafelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
10 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
2 és ¼ dl tej
3 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss, morzsolt majoránna

Elkészítés:

1. Kivajazunk négy 1,5 dl-es felfújtformát.

2. A vaj felét serpenyőben megforrósítjuk és 2-3 percig sütjük benne a megtisztított, vékonyan felszeletelt csiperkegombát (1. kép). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 1 percig kevergetve pirítjuk. Áttesszük egy keverőtálba.

3. A maradék vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Állandó keverés mellett besűrítjük.

4. A tojásokat szétválasztjuk. A besamelmártást a gombához keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját is (2. kép).

5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a gombás masszába (3. kép).

6. A gombás masszát elosztjuk a felfújtformákban. Tepsire helyezzük, előmelegített, 200 °C-os sütőbe toljuk. 8-10 percig sütjük, amíg a massza felemelkedik és a teteje megpirul. Azonnal kínáljuk, különben összeesik.

Gombafelfújt Gombafelfújt Gombafelfújt
Könnyebb a formából kiborítani a felfújtat, ha előbb 5 percig pihentetjük. Tovább viszont semmiképp ne hagyjuk a gőzben, mert összeesik!
Beleszúrt kötőtűvel tudjuk ellenőrizni, hogy a felfújt átsült-e. Ha a tűre ráragad a tészta, néhány percig még tovább kell sütni.
A sütésnél a tepsibe öntsünk vizet, s vízfürdőben süssük meg a felfújtat.
Gombafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Gombafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
tippek, fortélyok