Zöldségek bundában, indiai módon

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségek bundában, indiai módon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej hagyma
1 kisebb szál póréhagyma
10 dkg karfiolrózsa
másfél teáskanál őrölt chilipaprika
másfél teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál garam masala
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál szódabikarbóna
9 evőkanál hideg víz
17 dkg graham liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány szál friss korianderzöld
A díszítéshez:
néhány szál friss mentalevél
A mártáshoz:
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 gerezd fokhagyma
másfél dl joghurt
néhány szál friss mentalevél
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A lisztet, szódabikarbónát és a sót tálba szitáljuk. Összekeverjük az őrölt fűszerekkel és az apróra vágott friss korianderzölddel (1 kép).

2. A keveréket három részre osztjuk Az egyik tálba tesszük a megtisztított, karikára vágott vöröshagymát, a másikba az ugyancsak karikára vágott pórét, míg a harmadikba a félig főtt karfiolrózsákat (2. kép). Mindhárom tálba 3-4 evőkanál vizet keverünk, hogy krémes állagú tésztát kapjunk.

3. Mindhárom masszából két evőkanál segítségével galuskákat formázunk. Serpenyőben olajat forrósítunk és óvatosan beletesszük a zöldséges tésztát. 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Melegen tartjuk, amíg minden adagot meg nem sütöttünk.

4. A mártáshoz a friss mentalevelet felaprítjuk és belekeverjük a joghurtba. Sóval, zúzott fokhagymával, őrölt kurkumával ízesítjük Friss mentalevéllel díszítjük.

Zöldségek bundában, indiai módon Zöldségek bundában, indiai módon Zöldségek bundában, indiai módon
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Garam masala

Garam masala
4 evőkanál koriandermag
3 evőkanál kardamonhüvely
3 rúd fahéj
2 evőkanál római kömény
1 evőkanál egész feketebors
1 teáskanál szegfűszeg
1 db frissen reszelt szerecsendió

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.

2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.

3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.

Zöldségek bundában, indiai módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1207 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Zöldségek bundában, indiai módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
tippek, fortélyok