Zöldségtempura édes-savanyú mártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségtempura édes-savanyú mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál sárgarépa
5 dkg héjas, zsenge cukorborsó
10 dkg karfiolrózsa
1 csipet cayenni bors
1 csipet
1 evőkanál olívaolaj
12 evőkanál hideg víz
A mártáshoz:
2 szál zöldhagyma
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál fehérborecet
másfél dl zöldségerőleves
másfél dl narancslé
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A lisztet, cayenne-borsot és a sót tálba szitáljuk (1. kép). Közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a vizet és az olívaolajat. Lágy tésztává keverjük.

2. A sárgarépát hasábokra, a zöldpaprikát kockákra vágjuk. Minden zöldséget forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzünk. Lecsöpögtetjük.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tésztába.

4. A zöldségeket belemártjuk a tésztába (2. kép), a fölösleget lecsöpögtetjük. Serpenyőben olajat forrósítunk és a bundás zöldségeket 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. Az édes-savanyú mártás hozzávalóit lábosba tesszük és felforraljuk. Addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A zöldségtempura mellé kínáljuk.

Zöldségtempura édes-savanyú mártással Zöldségtempura édes-savanyú mártással Zöldségtempura édes-savanyú mártással

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldségtempura édes-savanyú mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1386 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Zöldségtempura édes-savanyú mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szótár