Fahéjas piskótatorta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fahéjas piskótatorta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál őrölt fahéj
12 dkg vaj
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 adag citrommáz
1 csipet
2 teáskanál vaníliakivonat
1 és ¼ dl tej
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 átmérőjű tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a sót.

3. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal.

4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük. a krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet.

5. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

6. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. A formából kivéve rácsorgatjuk a citrommázat és hagyjuk megszilárdulni.

Citrommáz

Citrommáz
1 teáskanál reszelt citromhéj
4-5 evőkanál citromlé
35 dkg porcukor

1. A porcukrot tálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és 4 kanál citromlevet, majd fényesre keverjük.

Ha szükséges, még adunk hozzá citromlevet.

Fahéjas piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1635 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Fahéjas piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
szólj hozzá, értékelj