Zsemle rostonsült zöldségekkel

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsemle rostonsült zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej lilahagyma
1 kisebb cukkini
3 db zsemle
4 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál barna cukor
1 teáskanál fokhagymás borecet
4 cl száraz vermut
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány levél friss kakukkfű
A mártáshoz:
3 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
1 teáskanál magos mustár
másfél dl tej
1 evőkanál liszt
5 dkg vaj
7 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

1. A megtisztított, felszeletelt zöldségeket lapos tálba tesszük. Összekeverjük az olajat a zúzott fokhagymával, a fokhagymás ecettel, a barna cukorral és a vermuttal. A zöldségekre öntjük (1. kép) és 60 percig pácoljuk.

2. A zöldségeket áttesszük egy tepsibe. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük, amíg megpuhulnak.

3. Közben elkészítjük a mártást. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és a levessel. Állandó keverés mellett besűrítjük, végül belekeverjük a reszelt sajtot, a magos mustárt és az apróra vágott zöldfűszereket (2.kép).

4. A zsemléket keresztben kétszer elvágjuk. Az így kapott háromszor három szelet mindkét oldalát grillsütőben 2-3 percig sütjük, tálra helyezzük. Ráhalmozzuk a sült zöldségeket (3. kép) és leöntjük a mártással.

Zsemle rostonsült zöldségekkel Zsemle rostonsült zöldségekkel Zsemle rostonsült zöldségekkel
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zsemle rostonsült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Zsemle rostonsült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szótár