Gyömbéres csirkekebab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres csirkekebab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 darabka 2-3 cm-es, hámozott gyömbér
3 db lebőrözött, kockára vágott csirkemellfilé
2 evőkanál thai szójaszósz
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú paprika
2 db vastagra szeletelt cukkini
1 db darabolt padlizsán
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej szeletelt vöröshagyma
1 db kimagozott, szeletelt piros chilipaprika
1 db zöldcitrom leve
2 evőkanál mogyoróolaj
vagy
2 evőkanál olaj
1 teáskanál barna cukor
vagy
1 teáskanál nádcukor
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. A kicsire vágott csirkehúskockákat lapos edénybe tesszük. Elkeverjük a zöldcitromlét, a felaprított gyömbért, a chilit, és a húsra öntjük. Óvatosan összeforgatjuk, majd hűtőben legalább 180 percig pácoljuk.

2. Használat előtt 8-12 fanyársat beáztatunk30 percre, nehogy megégjenek sütés közben.

3. A csirkehúst a beáztatott nyársakra húzzuk, és 3-4 percig forgatjuk a forró grill alatt, vagy amíg átsül.

4. Közben wokban vagy nagy serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a vöröshagymát

és a fokhagymát. Ügyeljünk rá, hogy puha legyen, de még ne barnuljon. Hozzáadjuk a padlizsánt, a cukkinit és a piros húsú paprikát, és 3-4 percig főzzük, amíg átfő, de még nem puhul meg. Hozzáadjuk a currykrémet, a szójaszószt és a cukrot, és további 1 percig főzzük. Friss korianderrel kevert főtt rizzsel tálaljuk

Gyömbéres csirkekebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1459 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Gyömbéres csirkekebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
tippek, fortélyok