Serpenyős csirke koriandermártással

| Csirkemellfilé koriandermártásban receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős csirke koriandermártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 15 dkg-os, lebőrözött csirkemellfilé
1 csokor friss koriander
1 db hámozott, kimagozott paradicsom
1 db finomra aprított mogyoróhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál zöldcitromlé
1 ¾ dl csirkehúsleves
2 evőkanál csökkentett zsírtartalmú tejszín
1 dl zsírszegény joghurt
1 evőkanál víz
1 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál kukoricaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Néhány szál koriandert félreteszünk a díszítéshez, a maradékot durvára vágjuk.

Az olajat felhevítjük egy vastag aljú serpenyőben, majd a csirkehúst 5 percig sütjük minden oldalán, addig, amíg tiszta levet nem enged, ha késheggyel megszúrjuk. Kivesszük az edényből, és melegen tartjuk.

2. Edényben simára keverjük a kukoricalisztet és a vizet. Belekeverjük a joghurtot és a tejszínt. A csirkehúslevest és a citromlét serpenyőbe öntjük, beletesszük a fokhagymát a mogyoróhagymával, és 1 percig pároljuk. A joghurtos keverékhez adjuk a paradicsomot, majd a serpenyőbe öntjük. Sóval, borssal fűszerezzük. A mártást állandó kevergetés mellett főzzük 1-2 percig, vagy amíg kissé sűrűsödni kezd, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Belekeverjük az aprított korianderzöldet.

3. A csirkehúst tálalóedénybe tesszük, és a mártással leöntve, a korianderágakkal díszítve tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Serpenyős csirke koriandermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Serpenyős csirke koriandermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
google+