Burgonyahajó

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyahajó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb burgonya
4 teáskanál
½ csokor metélőhagyma
2 evőkanál olaj
másfél dl tejföl
A salátához:
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 szál szárzeller
1 db narancs
5 dkg szójacsíra
néhány szál petrezselyemzöld
A töltelékhez:
10 dkg konzerv vörösbab
2 teáskanál citromlé
1 db paradicsom
2 szál zöldhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát alaposan lesikáljuk, villával megszurkáljuk. Héját olajjal bedörzsöljük, sóval meghintjük.

2. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 60 percig sütjük.

3. Hosszában kettévágjuk, húsát kanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon (1. kép). A héjával fölfelé grillsütőbe tesszük és kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük.

4. A narancsot kifilézzük, az almát és a paprikát kockára vágjuk, a zellert felszeleteljük (2. kép). Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a dresszinggel.

5. A töltelékhez összekeverjük a kétféle felszeletelt hagymát és a felaprított paradicsomot a főtt babbal, majd megfűszerezzük, ezután hozzáöntjük a citromlevet (3. kép).

6. A tejfölt sóval és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.

7. A ropogós burgonyahajót a töltelékkel, a salátával és a tejföllel kínáljuk.

Burgonyahajó Burgonyahajó Burgonyahajó
Burgonyahajó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Burgonyahajó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
ételfotó