Kókuszos rákleves

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Kókuszos rákleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl kókusztej
22 dkg konzerv rákhús
22 dkg rákolló
½ csokor korianderzöld
1 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál halszósz
6 dl halalaplé
3 szál újhagyma

Elkészítés:

1. Wokban megforrósítjuk az olajat.

2. Beletesszük a csíkokra vágott piros húsú paprikát (1. kép), majd a vörös currykrémet is. 1 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a halalaplével (2. kép) és a kókusztejjel. Felforraljuk.

4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett konzerv rákhúst (3. kép) és a friss vagy fagyasztott rákollót. Beletesszük a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott korianderzöldet. 2-3 percig főzzük.

5. A ráklevest előmelegített tálkákba öntjük és azonnal kínáljuk.

Kókuszos rákleves Kókuszos rákleves Kókuszos rákleves
A kókusztej édeskés ízt és krémes állagot kölcsönöz a levesnek. Konzerv vagy porított formában kapható.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Kókuszos rákleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3351 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Kókuszos rákleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
google+