Thai rákleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai rákleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg garnélarák
½ csokor korianderzöld
1 darabka 1 cm-es galangagyökér
2 evőkanál tamarindkrém
12 dl halalaplé
4 evőkanál halszósz
2 evőkanál kristálycukor
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bébikukorica
35 dkg édesburgonya
1 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. A frissen reszelt gyömbért, a felkarikázott chilit, a zöldcitromleveleket (1. kép), a cukrot és a zúzott fokhagymát wokba tesszük. Halszósszal és tamarindkrémmel ízesítjük. Felöntjük a halalaplével és felforraljuk.

2. A wokba tesszük a hasábokra vágott sárgarépát, a kockára vágott édesburgonyát és a hosszában félbevágott bébikukoricát (2. kép), a hőmérsékletet csökkentjük.

3. A levest kis lángon 10 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a rákot, a félbevágott koktélparadicsomot és az apróra vágott korianderzöldet (3. kép). További 5 percig főzzük.

5. A ráklevest előmelegített tálkákba öntjük és azonnal kínáljuk.

Thai rákleves Thai rákleves Thai rákleves
A bébikukorica zsengébb, íze is tejesebb, enyhébb, mint a hagyományosé. Leginkább konzerv formájában kapható.
A galanga, vagy thai gyömbérgyökér erőteljesen sárga színű, rózsaszínű rüggyel. Íze kevésbé csípős, mint gyömbéré.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Thai rákleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 862 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Thai rákleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
pinterest