Avokádóleves

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Avokádóleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db érett avokádó
1 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
2 db paradicsom
5 dkg kukorica
vagy
A díszítéshez:
igény szerint karikára vágott póréhagyma

Elkészítés:

1. Az avokádót félbevágjuk, húsát kiskanállal kiemeljük. Villával összetörjük (1. kép), citromlével meglocsoljuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkarikázott chilit, a feldarabolt paradicsomot és a kukoricát. 2-3 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).

3. A zöldségkeverék felét robotgépbe tesszük és az avokádóval együtt pürésítjük.

4. Tiszta lábosba tesszük. Felöntjük a levessel, belekeverjük a tejfölt és a félretett zöldségeket (3. kép). Kis lángon összemelegítjük. Póréhagyma-karikákkal díszítjük.

Avokádóleves Avokádóleves Avokádóleves
Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
A leves hidegen is fogyasztható, de akkor is fel kell forralni, mielőtt behűtenénk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Avokádóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1670 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Avokádóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
cikkek