Derelyés leves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg karikára vágott vegyes zöldség
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet őrölt bors
10 dkg darabolt zöldpaprika
1 dl tejföl
1 dkg édes pirospaprika
2 dkg
10 dkg kockára vágott paradicsom
5 dkg kockára vágott füstölt szalonna
3 dkg apróra vágott vöröshagyma
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
Betéthez:
5 dkg körözött
1 db tojás
1 dkg
10 dkg liszt
1 db tojás

Elkészítés:

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és tovább pirítjuk.

A tűzről levéve pirospaprikával meghintjük, kevés hideg vízzel felengedjük.

Zsírjára visszapirítjuk, beletesszük az egyforma kockára vágott zöldséget, paprikát, paradicsomot és tovább pároljuk.

Közben elkészítjük a betétet.

Tésztát gyúrunk, téglalap alakúra vágjuk, fűszeres körözöttel megtöltjük, kis derelyéket vágunk belőle és belefőzzük a levesbe.

Tálaláskor egy kis tejfölt teszünk bele.

(Halász Imre mesterszakács receptje)

Derelyés leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Arany szakácssapka Arany szakácssapka
(Hírlapkiadó Vállalat, 1988)

bővebben...
Kép nélkül
Derelyés leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Arany szakácssapka Arany szakácssapka
(Hírlapkiadó Vállalat, 1988)

bővebben...
cikkek