Krémes sült tojás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Krémes sült tojás
Eljárások: pihentetés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
4 db napon szárított paradicsom
4 evőkanál tejszín
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A kenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat), légkeveréses sütő setén 160 fokra. Négy üveg- vagy kerámiatálkát kivajazunk.

2. A tálkákba 1-1 napon szárított paradicsomot teszünk, sózzuk, borsozzuk. A tojást feltörjük, és a tálkában lévő paradicsomra öntjük, aztán 1 evőkanál tejszínnel meglocsoljuk.

3. A tojásokat 15-18 percig sütjük. Még akkor is keményednek kissé, ha kivettük a sütőből.

4. Tálalás előtt 2 percig pihentessük.

Krémes sült tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1320 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Krémes sült tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
hírlevél