Rákleves kukoricával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rákleves kukoricával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál ötfűszerkeverék
1 evőkanál olaj
3 evőkanál szójaszósz
17 dl halalaplé
1 csomó zöldhagyma
2 szál sárgarépa
17 dkg cérnametélt
vagy
17 dkg spagetti

Elkészítés:

1. Wokban megforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hasábokra vágott sárgarépát, a felkarikázott csípős fűszerpaprikát és zöldhagymát. 1 percig kevergetve pirítjuk (1. kép).

2. Megszórjuk a kínai ötfűszerkeverékkel, majd belekeverjük a fagyasztott kukoricát és zöldborsót. További 5 percig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett konzerv rákhúst (2. kép) és 1 perc alatt összemelegítjük.

4. A tésztát is hozzáadjuk és azonnal felöntjük a levessel.

5. Szójaszósszal ízesítjük (3. kép), felforraljuk, majd fedő alatt 5 percig főzzük.

6. A kukoricás ráklevest előmelegített tálkákba öntjük és azonnal kínáljuk.

Rákleves kukoricával Rákleves kukoricával Rákleves kukoricával
Minél vékonyabb a tészta, annál hamarabb fő meg.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Rákleves kukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 673 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Rákleves kukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
cikkek