Thai csípős csirkeleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai csípős csirkeleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csokor korianderzöld
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
2 evőkanál tamarindkrém
4 evőkanál halszósz
2 evőkanál kristálycukor
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rizsmetélt
10 dkg bébikukorica
35 dkg édesburgonya
1 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. A frissen reszelt gyömbért, a felkarikázott thai chilit, a zöldcitromleveleket, a cukrot és a zúzott fokhagymát wokba tesszük. Halszósszal és tamarindkrémmel ízesítjük. Felöntjük a levessel és felforraljuk. Gyakran keverve, kis lángon 5 percig főzzük (1. kép).

2. A lebőrözött csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A wokba tesszük (2. kép) és további 5 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott édesburgonyát és a hosszában félbevágott bébikukoricát (3. kép). További 5 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a metélttésztát, a félbevágott koktélparadicsomot és az apróra vágott korianderzöldet. 5 percig főzzük.

Thai csípős csirkeleves Thai csípős csirkeleves Thai csípős csirkeleves

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Thai csípős csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Thai csípős csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
ételfotó