Thai csípős csirkeleves



Elkészítés:
1. A frissen reszelt gyömbért, a felkarikázott thai chilit, a zöldcitromleveleket, a cukrot és a zúzott fokhagymát wokba tesszük. Halszósszal és tamarindkrémmel ízesítjük. Felöntjük a levessel és felforraljuk. Gyakran keverve, kis lángon 5 percig főzzük (1. kép).
2. A lebőrözött csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A wokba tesszük (2. kép) és további 5 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott édesburgonyát és a hosszában félbevágott bébikukoricát (3. kép). További 5 percig főzzük.
4. Hozzáadjuk a metélttésztát, a félbevágott koktélparadicsomot és az apróra vágott korianderzöldet. 5 percig főzzük.
![]() |
![]() |
![]() |
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.