Gyors lazackrémes szendvics

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyors lazackrémes szendvics
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet pirított kenyér
6 szelet füstölt lazac
22 és fél dkg apróra vágott, párolt lazacfilé
6 evőkanál vinaigrette-mártás
2 db csíkokra vágott, zsenge cukkini
2 evőkanál finomra vágott snidling
½ db citrom leve
2 db szeletelt avokádó
2 kisebb vékonyra szeletelt édeskömény
25 dkg lágy sajt
vagy
25 dkg ricotta sajt
néhány gerezd citrom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lazacfilét tálba tesszük, folpackkal lefedjük, aztán hidegre rakjuk.

2. Az édesköményt, az avokádót, a cukkinit alacsony falú tálalóedényre rendezzük, és a tetejére kanalazzuk a vinaigrette dresszinget.

3. Az apróra vágott lazachoz hozzákeverjük a sajtot és a snidling felét, beleöntjük a citromlevet. Sózzuk és borsozzuk.

4. A köményes, avokádós, cukkinis keveréket a zöldsaláta-levelekkel hatfelé adagoljuk.

5. A toast kenyeret mellérakjuk, a tetejére lazackrémet halmozunk, amit elsimítunk.

6. A tetejére rendezzük a szeletelt füstölt lazacot.

Citromgerezdekkel, a maradék snidlinggel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Diós rozskenyeret válasszunk a szendvics elkészítéséhez. Ezt pékségekben dán kenyér néven árusítják.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Vinaigrette mártás

Vinaigrette mártás
1.25 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé vagy
3 evőkanál fehérborecet
0.5 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál dijoni mustár
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A vinaigrette hozzávalóit jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.

2. Megkóstoljuk, szükség esetén újra ízesítjük. Légmentesen záródó edényben egy hónapig tárolhatjuk a hűtőben. Felhasználás előtt ismét jól összerázzuk.

Gyors lazackrémes szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1668 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Gyors lazackrémes szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
hírlevél