Csirke-tostada zöld salsával és szárított chilivel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke-tostada zöld salsával és szárított chilivel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db szárított chilipaprika
6 db tortilla
45 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
vagy
45 dkg lebőrözött, darabolt csirkemellfilé
1 db érett, hámozott avokádó
3 szál vékonyra szeletelt újhagyma
4 db kockára vágott retek
1 maréknyi apróra vágott salátalevél
2 db érett, kockára vágott paradicsom
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
3 dkg reszelt sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl csirkehúsleves
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. A tostada készítéséhez teflonedényben, kevés olajon egyenként ropogósra sütjük a tortillákat, majd félretesszük.

2. A csirkehúst lábosba tesszük a fokhagymával és a levessel együtt. Felforraljuk, és kicsire vesszük a lángot, majd 1-2 percig pároljuk, amíg kifehéredik.

3. Félrehúzzuk a csirkehúst, és a forró lében hagyjuk teljesen átfőni.

4. A sültbab-krémet külön edényben felmelegítjük egy kevés vízzel, kevergetve, hogy sima krémet kapjunk. Belekeverjük a római köményt, és melegen tartjuk.

5. Előmelegített grillen újra felmelegítjük a tostadát (a pirított tortillát), ha szükséges.

A forró babkrémet rákenjük, sajttal meghintjük. A főtt csirkehúst kivesszük, és a tostadákra osztjuk. A tetejére kerül a koriander, a paradicsom, a saláta, a retek, az újhagyma, az avokádó (melyet előzőleg kimagozunk, felkockázunk és zöldcitromlébe forgatunk), a tejföl és néhány vékony chilicsík. Azonnal tálaljuk.

A tortilla légmentes dobozba zárva egy egész hétig friss marad. Fogyasztás előtt csak kissé át kell melegíteni a sütőben vagy a mikrohullámú sütőben. A régi, száraz tortillát falatnyi darabokra tépve olajon ropogósra süthetjük és kukoricachipsnek, különböző dipek (mártogatósok) mellé kínálhatjuk.

Tortilla

Tortilla
10 dkg kukoricaliszt
15 dkg búzaliszt
2.5 dl víz

1. A kétféle átszitált lisztet nagy tálban összekeverjük (1. kép). A közepébe mélyedést készítünk, amelybe apránként beleöntjük a meleg vizet.

Széles, lapos késsel kemény tésztává keverjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. 3 percig erőteljesen gyúrjuk (2. kép), amíg sima lesz.

2. A tésztát annyi adagra osztjuk, ahány tortillát szeretnénk. Egyszerre csak 1 adagot nyújtunk ki lisztezett deszkán, nagyon vékonyra (papírvékonyságúra) (3. kép). Félretesszük, és ugyanezt megismételjük a többi adaggal is. A még ki nem nyújtott adagokat műanyag fóliával letakarva tároljuk, nehogy kiszáradjanak.

3. A vastag falú, szárazon hagyott palacsintasütőt vagy a lapos kerámia sütőtálat felmelegítjük, és a tortillákat egyenként kisütjük (4. kép). Ha a széle kezd felpöndörödni, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Néhány másodperc sütési idő bőven elegendő! Ha a lepergett liszt kezd megégni a serpenyőben, töröljük ki nedvszívó konyhai papírral.

Csirke-tostada zöld salsával és szárított chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1744 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Csirke-tostada zöld salsával és szárított chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
pinterest