Szalonnába göngyölt csirkehúspogácsa

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalonnába göngyölt csirkehúspogácsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet baconszalonna
1 fej szeletelt lilahagyma
2 db friss, ropogós zsemle
1 evőkanál kukoricaolaj
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
6 dkg reszelt gruyere sajt
6 dkg pirított fenyőmag
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej reszelt vöröshagyma
néhány levél apróra vágott fejes saláta
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 szál újhagyma
ízlés szerint majonéz

Elkészítés:

1. Konyhai robotgépbe tesszük a darált húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a fenyőmagot, a sajtot, a metélőhagymát. Sózzuk, borsozzuk. A gép gombját csak egyszer-egyszer megnyomva, néhány erőteljes keveréssel dolgozzuk össze a hozzávalókat.

2. Vágódeszkára kikapargatjuk, és 4 egyforma méretű húspogácsát formázunk a masszából. A lisztbe forgatjuk, majd lefedve 60 percig hűtjük.

3. Minden húspogácsát 2-2 vékony szelet szalonnába tekerünk, a szükséges helyeken fogpiszkálóval rögzítjük.

4. Vastag aljú serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat. Amikor felforrósodott, közepes hőmérsékleten 5-6 percig sütjük a húspogácsák mindkét oldalát, hogy teljesen átsüljenek. Azonnal tálaljuk.

5. Fél ropogós zsemlére salátát halmozunk, ráteszünk néhány lilahagyma-karikát. Erre kerül a húspogácsa, a tetején majonézzel, meghintve újhagyma felkarikázott zöldjével.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Szalonnába göngyölt csirkehúspogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Szalonnába göngyölt csirkehúspogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
most van szezonja